Jump to content
  • 0

I think i did something to lag my server and now it just times out


koboi23354

Question

i upped my tick speed to test something and my server just froze now everytime i try to join it loads in all mobs are frozen then the connection times out. i have done a lot on that server and i dont want to delete the world is there any way to save it?

Edited by koboi23354
typo
Link to comment
Share on other sites

15 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Make sure to do /gamerule randomTickSpeed 3 in console while the server is online but no one join it. And it is case sensitive like King_of_Undead said. 

Discord - tarna256

In-game name - _Tarna_

Website - https://tarna.dev
Paste Site: https://paste.tarna.dev

---------------------------------------------------------

[VIP] - 7/27/2020

Community Support - 7/8/20 | 11/3/20

Helper  - 11/3/20 - 2/21/21

Moderator - 2/21/21 - 5/17/21

❤️ - 5/17/21 - now

Moderator - 12/20/22 - now

---------------------------------------------------------

image.png.70849a9b84e0347ce107b8e3eaee312c.pngimage.png.2111009afbd8bef10966ba9ede35a199.png

Link to comment
Share on other sites

  • 0
1 minute ago, _Tarna_ said:

Make sure to do /gamerule randomTickSpeed 3 in console while the server is online but no one join it. And it is case sensitive like King_of_Undead said. 

yes im doing while the server is online with no one joined and with proper case and it isnt working

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Just now, koboi23354 said:

yes im doing while the server is online with no one joined and with proper case and it isnt working

 

Go onto the server and do /gamerule randomTickSpeed. It should tell you the current value of it. Is it at 3? If so, try checking your server logs to see if it says anything there about it. Or you can do timings to see what may be causing the issue. 

image.png.a68367aeaf7f0a384d26000f6c4dfbba.png

Discord - tarna256

In-game name - _Tarna_

Website - https://tarna.dev
Paste Site: https://paste.tarna.dev

---------------------------------------------------------

[VIP] - 7/27/2020

Community Support - 7/8/20 | 11/3/20

Helper  - 11/3/20 - 2/21/21

Moderator - 2/21/21 - 5/17/21

❤️ - 5/17/21 - now

Moderator - 12/20/22 - now

---------------------------------------------------------

image.png.70849a9b84e0347ce107b8e3eaee312c.pngimage.png.2111009afbd8bef10966ba9ede35a199.png

Link to comment
Share on other sites

  • 0
3 minutes ago, _Tarna_ said:

Go onto the server and do /gamerule randomTickSpeed. It should tell you the current value of it. Is it at 3? If so, try checking your server logs to see if it says anything there about it. Or you can do timings to see what may be causing the issue. 

image.png.a68367aeaf7f0a384d26000f6c4dfbba.png

well the entire server is frozen so when i type commands into it i dont think they work because i get no output messages so i cant use commands to find out whats wrong. also what should i be looking for in the logs folder because i dont know.

Edited by koboi23354
needed more info
Link to comment
Share on other sites

  • 0
1 minute ago, koboi23354 said:

well the entire server is frozen so when i type commands into it i dont think they work because i get no output messages so i cant use commands to find out whats wrong. also what should i be looking for in the logs folder because i dont know.

If you don't know what to look for in the logs, you can send them here in a pastebin.com and I, or someone else, could look over them. But before you go check the logs, just do stuff on your server like commands, walk around, and other stuff. 

Discord - tarna256

In-game name - _Tarna_

Website - https://tarna.dev
Paste Site: https://paste.tarna.dev

---------------------------------------------------------

[VIP] - 7/27/2020

Community Support - 7/8/20 | 11/3/20

Helper  - 11/3/20 - 2/21/21

Moderator - 2/21/21 - 5/17/21

❤️ - 5/17/21 - now

Moderator - 12/20/22 - now

---------------------------------------------------------

image.png.70849a9b84e0347ce107b8e3eaee312c.pngimage.png.2111009afbd8bef10966ba9ede35a199.png

Link to comment
Share on other sites

  • 0
5 minutes ago, _Tarna_ said:

If you don't know what to look for in the logs, you can send them here in a pastebin.com and I, or someone else, could look over them. But before you go check the logs, just do stuff on your server like commands, walk around, and other stuff. 

https://pastebin.com/zWm5iST0

i have walked around and tried to do stuff but i cant break blocks or hit mobsbut i can build and stuff anyway here is the pastebin 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
13 minutes ago, koboi23354 said:

https://pastebin.com/zWm5iST0

i have walked around and tried to do stuff but i cant break blocks or hit mobsbut i can build and stuff anyway here is the pastebin 

I don't see any plugin errors, might have missed some, so I don't think a plugin may be the cause. Try clicking repair files in the danger zone tab on the panel then restart your server. Maybe even hibernate the server for a while after clicking that button.

Discord - tarna256

In-game name - _Tarna_

Website - https://tarna.dev
Paste Site: https://paste.tarna.dev

---------------------------------------------------------

[VIP] - 7/27/2020

Community Support - 7/8/20 | 11/3/20

Helper  - 11/3/20 - 2/21/21

Moderator - 2/21/21 - 5/17/21

❤️ - 5/17/21 - now

Moderator - 12/20/22 - now

---------------------------------------------------------

image.png.70849a9b84e0347ce107b8e3eaee312c.pngimage.png.2111009afbd8bef10966ba9ede35a199.png

Link to comment
Share on other sites

  • 0
8 minutes ago, King_of_Undead said:

what were you doing prior to the problem?

i was using a zombie piglin grinder and upped the tick speed to see if they would spawn faster then everything froze and ever since then everytime i log on its frozen and shuts down when i join 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
4 minutes ago, _Tarna_ said:

I don't see any plugin errors, might have missed some, so I don't think a plugin may be the cause. Try clicking repair files in the danger zone tab on the panel then restart your server. Maybe even hibernate the server for a while after clicking that button.

yeah i dont have any plugins installed it was just the base game but i will try that 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
12 hours ago, _Tarna_ said:

I don't see any plugin errors, might have missed some, so I don't think a plugin may be the cause. Try clicking repair files in the danger zone tab on the panel then restart your server. Maybe even hibernate the server for a while after clicking that button.

alright i repaired files then left it hibernating over night and it has still done nothing. i dont know what to do at this point

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...